Kategorier
Bilservice

Däckhotell för däckens bästa

Om du vill att däcken ska hålla sig i bästa skick under den säsong när du inte använder dem finns det däckhotell där de förvaras och du slipper byta däck själv.

Däck som inte används kan bli skadade om de inte förvaras rätt och blir rengjorda. Finns det lera, smuts eller rester av salt på däcken när du ställer undan dem kan de torka ut och spricka. Därför måste du alltid tänka på att spola av och kontrollera mönsterdjup och lufttryck när det är dags för säsongsskiftet.

Ser du redan när du tar av däcken att mönsterdjupet inte kommer att hålla för en säsong till är det dags att beställa nya. Nya däck ska upp på fälg och balanseras, och därför är det ofta lika bra att lämna in dem på verkstad när de ska på. Har du istället dina däck på däckhotellet behöver du inte bekymra dig för något av detta.

Ett däckhotell byter, sköter och ser om dina däck

På ett däckhotell förvaras dina däck i en miljö och temperatur som är gynnsam för materialet. De blir rengjorda och inspekterade så att där inte finns några skador samt så att mönsterdjupet är det rätta innan de läggs undan.

Om däcken är slitna och behöver bytas ut får du besked om att det är dags att beställa nya och du behöver inte tänka mer på saken. Det enda du behöver göra är att beställa tid för byte. Du slipper tunga och smutsiga lyft och däcken håller sig i bästa skick.