Kategorier
Bilvård

Biltvätt Stockholm – ge din bil det lilla extra

Hur ofta tvättar du din bil? För många handlar detta om ett projekt som sker väldigt sällan. Detta innebär dels att man åker omkring i en smutsig bil på både in- och utsida och dels så innebär det också att bilen i fråga blir mer exponerad för rost och andra skador. Därför bör man tvätta bilen oftare. Det handlar om en viktig del av underhållet.

Har du en bil och bor i Stockholm så kan du dessutom med fördel öka intervallerna mellan dina tvättar. Varför? Av den enkla anledningen att din bil kommer att bli smutsigare än vad den skulle ha blivit i andra, mindre städer. Avgaser från övrig trafik kommer att sätta sig på din bil och adderar man till detta att exempelvis smuts från vägen, vägsalt och annat även det kommer att hamna på lacken så finns all anledning att agera.

Rådet här är att ta professionell hjälp och att besöka en biltvätt i Stockholm. Att tvätta bilen är dels ett projekt som tar tid och dels även ett projekt där gemene man tenderar att göra vissa misstag. Vilket dels påverkar resultatet, dels även hållbarheten – hur länge ser din bil ren ut? – och dels även förbrukningen av vatten.

Miljövänlig biltvätt i Stockholm

Det senare har seglat upp som en nyckelfråga. Vet du hur mycket vatten som förbrukas av en vanlig handtvätt av bilen? Det handlar om närmare 100 liter. Besöker du en vanlig biltvätt i Stockholm så hamnar motsvarande siffra på det dubbla. 200 liter vatten för att rengöra en bil – det är ganska mycket och där finns definitivt saker att göra. Vilket man faktiskt också kan. Du som bilägare kan nämligen välja att anlita en mer framåtsträvande biltvätt i Stockholm.

Ny teknik har redan nu börjat användas och där man istället för vatten och en massa – ofta miljöfarliga – rengöringsmedel använder sig av ånga. Genom het ånga kan man ta bort fläckar från exempelvis säten och interiör i övrigt i bilen och där man samtidigt också tar bort all smuts från lacken och däcken. Det handlar om en teknik som verkligen gör skillnad och här kan man prata om miljövänlig biltvätt på riktigt. Mängden vatten som används är försumlig: det handlar om ungefär 3-10 liter och där vattnet verkligen också används – det blir inget svinn.

Kombinerar man detta med att addera en bilrekond och en bilpolering med jämna mellanrum – ja, då får man en ren, fräsch och snygg bil utan någon större ansträngning. Fördelen med att hålla detta underhåll av sin bil är att andrahandsvärdet blir högre. Den dagen du ska sälja så kommer du, helt enkelt, att få mer pengar för bilen än om du valt att endast sporadiskt tvättat den.