Kategorier
Bilköp

Vi köper din bil – ska jag gå vidare?

Dags att byta bil och uppgradera dig lite? Att sälja bilen och investera i en ny är ingenting som ska ske utan eftertanke och utan att man först och främst kollat marknaden. Du kommer att höra reklam och du kommer att se banners på internet där orden – Vi köper din bil – står skrivna. Frågan är om det är smart att välja den lösningen?

I många fall så är det definitivt det. Genom att välja att sälja bilen via en bilhandlare så slipper man också en massa extraarbete. Idag så kan man exempelvis värdera bilen online och direkt få ett hum om värdet. Detta följs sedan upp med en manuell kontroll av bilen där bilhandlaren kontrollerar olika detaljer och funktioner.

Efter detta erbjuds man ett pris, får pengarna direkt in på kontot och kan således börja jakten på en ny bil. Så enkelt kan det vara om man nappar på en slogan som Vi köper din bil.

Värde i att sälja privat?

Det pris man erbjuds av en bilhandlare kan vara lägre än värderingen visar. Detta som en följd av att bilhandlaren, helt enkelt, har marginaler att tänka på. Han köper din bil för X antal kronor och sedan säljer han den vidare för X kronor + X kronor. Detta påslag ska sedan täcka verksamhet och lön. Trots att du kanske får mindre betalt än vad du tänkt dig så finns det ändå ett stort värde i att välja att sälja bilen via en bilhandlare.

Dels så handlar det om att en privat försäljning innebär en massa jobb. Du ska lägga ut bilen på Blocket, du kommer att få en massa samtal under dygnets alla timmar – och där folk inte sällan är otrevliga och vill pruta. Utöver detta så ska du även vara anträffbar och redo att visa bilen med kort varsel. Och, det finns även en hotbild att ta hänsyn till. Dessutom så kan problem med betalning, ägarbyte och försäkringar ställa till det.

Vi skulle säga att allt detta leder till att en bilhandlare är den enkla vägen till att sälja bilen. Här ska man även vara medveten om att inbyten är möjliga. Vem vet, din nya bil kanske står i bilhallen och väntar på dig?