Kategorier
Däck

Däck i Älvsjö – allt du behöver veta om däck och däckbyte

Vill man kunna köra sin bil året om måste man byta däck två gånger om året. Men när ska man egentligen byta? Här kommer några tips för er bilägare i Älvsjö.

Två gånger om året måste man skifta däck på bilen, i alla fall om man vill kunna köra den året om. Från den första december till sista mars måste bilen ha vinterdäck om det är frost, snö, is eller snömodd på vägarna. Är det barmark och torrt behöver man alltså inte ha vinterdäck.

Under sommarhalvåret och när temperaturen är över fem grader ska man ha sommardäck på bilen. Sommardäck är mjukare än vinterdäck och är säkrare på barmark då bromssträckan blir betydligt kortare. De klarar också våta vägbanor mycket bättre eftersom de är bredare och tränger undan vattnet och får på så vis ett bättre grepp om vägbanan.

Så mycket kostar det att byta däck

Visst kan man själv byta däck på bilen men det är ett slitsamt och smutsigt arbete som tar tid. Särskilt som det är viktigt att man också skruvar åt bultarna ordentligt så att hjulen verkligen sitter fast. Bättre är att vända sig till en firma som är specialiserad på däckbyte och däck i Älvsjö. De har rätt utrustning och däckbytet är klart på mindre än en halvtimme.

Många firmor som är specialiserade på däck erbjuder även däckförvaring i så kallade däckhotell. Det är smidigt och man slipper att ta med sig de smutsiga däcken hem. Förvaras däcken på ett däckhotell brukar de också hålla längre. Detta eftersom magasinet där de förvaras har rätt temperatur och luftfuktighet året om.