Kategorier
Bilvård

Bilvårdsutbildning leder till eget företag

Ta hand om bilen är något som bilägare gör regelbundet. Men fler och fler saknar tiden som krävs. Som företagare är det här ett tillfälle som kan ge jobb om man gått en bilvårdsutbildning.

Det är något som Anton har funderat på när han klurat på att starta eget företag. I skolan har han läst till bilmekaniker och har hela tiden tänkt öppna bilverkstad. Nu har tankarna redan börjat att spinna vidare på idén om att även tvätta bilar. En tjänst, som många på den lilla orten han bor på, skulle uppskatta.

Av en slump hittar han en artikel om en bilvårdsutbildning. Det finns kurser för privatpersoner men även mer avancerade kurser. Nyfiket börjar han googla och hittar en utbildning. Den ges under en dag och priset är överkomligt. Det kommer snabbt att betala sig.

Bilvårdsutbilningen skapade lång väntelista

Han väljer den avancerade kursen och ska få lära sig hur man städar bilen både invändigt och utvändigt och få kunskap om produkter och hur man hanterar kemikalier. Dessutom får han lära sig om våtslipning. Genom att använda slippapper och vatten kan man få bort repor och göra lacken blank.

Bilverkstaden hade öppnats några månader tidigare men den verkliga vändning kom med biltvätten. Redan första dagen hade den närmaste månaden blivit fullbokad och en väntelista satts upp. Lycklig kunde han konstatera att kursen varit bra för verksamheten. Troligtvis skulle han behöva ta in extra personal för att få hjälp. Men först skulle de få gå samma bilvårdsutbilning som skapat denna fantastiska efterfrågan. Läs mer om bilvårdsutbilning på denna sajt: bilvårdsutbildning.nu